Igenis számít, kit ismersz! - Esettanulmány

Minden eset egyedi és szinte azonnali beavatkozást és megoldásokat kíván.

No meg persze az sem hátrány, ha van megfelelő kapcsolati tőkénk, akit fel tudunk hívni segítségért, ha baj van. Így volt ez akkor is, mikor egy ismerős könyvelőiroda tulajdonosa keresett meg, hogy az egyik legjobb és legmegbízhatóbb ügyfele, egy beton dekor elemeket gyártó kisüzem felszámolás alá került. Ráadásul úgy, hogy tulajdonképpen nem is fizetésképtelen, csak egy el nem ismert, néhány millió forintos tartozás alapján jogerősen elrendelték ellenük a felszámolási eljárást. 

Gondolom a kérdés felmerült benned is, hogy vajon ilyen megtörténhet-e?  Mint, ahogy a példa is mutatja, megtörténhet, de pont ezen kérdések megválaszolását szolgálja az ingyenesen letölthető, hamarosan megjelenő e-book, ami górcső alá veszi a felszámolást és annak folyamatát. 

Visszakanyarodva a történethez, miután egy működő vállalkozásról volt szó, azonnal cselekedni kellett. A megkeresést követően, a másodperc töredéke alatt felvettem a kapcsolatot a cég tulajdonosával és személyes találkozót beszéltem meg vele, aki részletesen beszámolt nekem a kialakult helyzetről. 

Ezt követően elindult a folyamat, és tudtam, hogy megoldást fogunk találni a problémájára. Áttekintettem a cég működését és megállapítottam, hogy a társaság valóban nem fizetésképtelen, gazdasági működése stabil alapokon áll. Kiindulási alapnak ez már jó hír. 

Kértem, a tulajdonost, hogy néhány napon belül beszéljen meg egy személyes találkozót a felszámolóval és jeleztem neki, hogy ezen a találkozón én is jelen leszek. Így is történt! A Consortio egyik specialitása, hogy minden tekintetben levesszük az ügyfelek válláról a terhet. Mint, ahogy ez esetben is, a találkozón én is részt vettem, és a folyamat további részében is jelen voltam, mint mindig. 

A felszámoló megjelent a cég telephelyén, hogy átvegye az „uralmat” a cég felett! Megfelelően, a protokoll szerint jártak el.  A felszámolóbiztost elkísérte a felszámoló szervezet vezetője is, akit, több, mint 20 éve ismerek, annak idején együtt kezdtük ezt a szakmát! Félrehívtam és egy rövid beszélgetést követően már meg is állapodtunk abban, hogy a személyem garanciát jelent, így a társaság folytathatja működését a felszámoló folyamatos kontrollja mellett, számlázhat és teljesíthet kifizetéseket is. Mindeközben elkezdtük előkészíteni a felszámolási egyezség megkötését a hitelezőkkel.

Együttműködésünket sikerült 6 hónapon belül lezárni, szinte rekordidő alatt, a cég sikeres egyezséget kötött hitelezőivel, a felszámolási eljárás jogerősen megszűnt, a cég normál működése helyreállt és mindezt úgy, hogy a társaság külföldi partnerei szinte semmit nem érzékeltek az egészből! A cég megrendeléseit a felszámolás alatt is pontosan teljesítette! 

A társaság ezzel az egyezséggel, felszámolói hozzáállással nem vesztett pénzt, hírneve nem szenvedett csorbát, azonban, ha ez az egyezség nem sikerül vagy a felszámolót nem sikerül a magunk oldalára állítani, egy ilyen stabil több 100 millió forintos éves árbevételű társaság is menthetetlenül a süllyesztőbe került volna!  Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a felszámolás nem játék, de megfelelő segítséggel sikeresen megoldható minden. 

A történet tanulsága, hogy a kis mértékű tartozás is vezethet felszámoláshoz, ha nem figyelünk, de még egy jogerős felszámolás esetén is van visszaút, ha azonnal cselekszünk és szakértőhöz fordulunk! Minde jó, ha jó vége, így ha segítségedre lehetünk, a védőernyőnk alatt biztonságban tudhatod magad és a céged is, csak vedd fel velünk a kapcsolatot! 

Facebook

Üzenjen nekünk!

Kérjük, adja meg a nevét!
Kérjük, adja meg az e-mail címét!
Kérjük, adjon meg egy érvényes telefonszámot!
Kérjük, adja meg üzenetét!
Kérjük olvassa el, és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatót!