Szerkezetátalakítási eljárás

A még nem fizetésképtelen (ún. fenyegető fizetésképtelenség állapotában lévő) vállalkozások számára egyfajta reorganizációt tesz lehetővé. A vállalkozás azonnali moratóriumot kap a bíróságtól és lehetőséget, hogy megegyezésre jusson egy vagy több hitelezőjével, akit bevon az eljárásba. Ha csak egy kiválasztott vagy több, de nem minden hitelezőjét hívja meg az eljárásba, akkor a szerkezetálalakítási eljárás zárt módon zajlik, a nyilvánosság nem értesül róla, a cégjegyzékben a cég neve mögött nem jelenik meg „sz.a.” toldat!

Ha minden hitelező reszt vesz az eljárásban, akkor nyílt eljárásról beszélünk, ami nyilvános.

A szerkezetátalakítási eljárás célja, hogy az adós a hitelezőivel egy ún. szerkezetátalakítási tervet fogadtasson el, ami a bíróság által kerül jóváhagyásra és így végrehajthatóvá válik. Ha az adós végrehajtja a tervet, fizetőképessége megmarad, túléli a krízist. Ha nem tudja végrehajtani vagy a hitelezők nem támogatják a szerkezetátalakítási tervét, akkor jöhetnek a fizetésképtelenségi eljárások, azaz a csődeljárás vagy a felszámolás!

fas fa-check

Az eljárás előkészítése és lebonyolítása

fas fa-check

Együttműködés a bíróság által kijelölt szerkezetátalakítási szakértővel

fas fa-check

Személyes egyeztetés az eljárásba bevont hitelezővel

fas fa-check

Szerkezetátalakítási terv elkészítésében való szakmai segítségnyújtás

Szakértői konzultáció

Szakértőink segítségére lehetnek Önnek, ha bármilyen fizetésképtelenségi témájú kérdése van, vagy csak bizonytalan vállalkozása piaci jövőjét illetően. Ha már érzékeli, hogy likviditásával gond lehet, ha könyvelőjével már szóba került a cég megszűntetése, vagy csak egy partnere halogatja a fizetést és megemlíti Önnek, hogy csődöt jelent, mindenképp érdemes konzultálnia csapatunkkal.

Facebook

Üzenjen nekünk!

Kérjük, adja meg a nevét!
Kérjük, adja meg az e-mail címét!
Kérjük, adjon meg egy érvényes telefonszámot!
Kérjük, adja meg üzenetét!
Kérjük olvassa el, és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatót!