Cégátvilágítás, Auditálás

A cégátvilágítás és az auditálás két fontos vállalati gyakorlat, amelyek segítenek a vállalkozásoknak ellenőrizni és javítani a pénzügyi stabilitásukat és átláthatóságukat. Íme a két fogalom rövid magyarázata:

  1. Cégátvilágítás (Due Diligence): A cégátvilágítás egy részletes vizsgálati folyamat, amelyet egy vállalat vagy befektető végrehajt egy másik vállalat megvásárlása vagy üzleti lehetőség elfogadása előtt. A cégátvilágítás során a vizsgáló fél alaposan tanulmányozza a céget, az üzleti tevékenységét, a pénzügyi adatait, az aktívumait és kötelezettségeit, a jogi dokumentumait, a piaci potenciálját, valamint a vezetési és irányítási struktúráját. A cégátvilágítás célja az információgyűjtés és az értékelés, hogy az érdeklődő fél meghatározhassa a kockázatokat és az előnyöket, mielőtt döntést hozna egy üzleti tranzakcióról vagy befektetésről.
  1. Auditálás: Az auditálás a vállalati pénzügyi és üzleti tevékenység hivatalos és objektív ellenőrzése és értékelése, általában külső, független szakemberek vagy cégek által. Az auditálás célja, hogy megerősítse a vállalat pénzügyi kimutatásainak (például mérleg, eredménykimutatás) és a pénzügyi információknak megbízhatóságát és pontosságát. Az auditált vállalatnak kötelessége közzétenni az ellenőrzött pénzügyi jelentéseket az érdekeltek (például részvényesek, hitelezők, befektetők) számára. Az auditálás segíthet az esetleges csalások vagy hibák felderítésében, és növelheti az üzleti folyamatok átláthatóságát és megbízhatóságát.

Mindkét folyamat fontos az üzleti döntéshozatal és a vállalatok átláthatóságának fenntartása szempontjából. A cégátvilágítás segít az üzleti lehetőségek elemzésében, míg az auditálás a vállalati pénzügyi és számviteli gyakorlatok ellenőrzését és dokumentálását szolgálja.

Szakértői konzultáció

Szakértőink segítségére lehetnek Önnek, ha bármilyen fizetésképtelenségi témájú kérdése van, vagy csak bizonytalan vállalkozása piaci jövőjét illetően. Ha már érzékeli, hogy likviditásával gond lehet, ha könyvelőjével már szóba került a cég megszűntetése, vagy csak egy partnere halogatja a fizetést és megemlíti Önnek, hogy csődöt jelent, mindenképp érdemes konzultálnia csapatunkkal.

Facebook

Üzenjen nekünk!

Kérjük, adja meg a nevét!
Kérjük, adja meg az e-mail címét!
Kérjük, adjon meg egy érvényes telefonszámot!
Kérjük, adja meg üzenetét!
Kérjük olvassa el, és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatót!