Vissza az oldal tetejére

Cégjogi magazin

Szerző:Buga Tamás Imre

Meg szeretném szüntetni a cégem; mit kell tennem? Cégmegszüntetés végelszámolási eljárással

Ha Ön valamilyen okból arra a döntésre jutott, hogy megszüntetné a cégét, akkor erre az egyik legegyszerűbb megoldás a cég végelszámolással való megszüntetése.

Elolvasom...

Szerző:Buga Tamás Imre

Nem tudok fizetni! Mi lesz a cégemmel?

Már most is sok cég van, amelyre borzasztó terhet helyez a vírus-helyzet miatt egyre inkább begyűrűző gazdasági válság. Ahogy telnek a kivárással töltött napok, úgy ez a szám is értelemszerűen egyre növekszik, egyre több cégvezető érzi kilátástalannak a gazdasági helyzetét. Mit tehet egy cég, ha a probléma egyértelműen fájóvá kezd válni számára? Hogyan lehet a legnagyobb eséllyel újra talpra állni?

Elolvasom...

Szerző:Buga Tamás Imre

Koronavírus Magyarországon - hogyan fogok fizetést adni, ha nincs bevételem?

A koronavírus Magyarországon is veszélyhelyzetet teremtett, ami több tekintetben is súlyos problémát jelent. Az egészségügyi hatásain túl ugyanis komoly gazdasági válságot idézett elő. De mit tehet a nehéz helyzetbe került munkáltató, hogy ne kelljen elbocsátania a munkavállalóit?

Elolvasom...

Szerző:Buga Tamás Imre

Gazdasági válság a koronavírus miatt? Mi vár a magyar vállalkozásokra 2020-ban?

A koronavírus rohamos terjedésével a gazdasági válság is elért minket. Miután a vírus terjedésének lassítása a legfontosabb közös feladatunk, várható volt, hogy ez előbb-utóbb súlyos hatással lesz a gazdaság teljesítményére is. De mi vár így a magyar vállalkozásokra?

Elolvasom...

Szerző:Buga Tamás Imre

kényszertörlési eljárás megindítása esetén mi a teendő?

Sokaknak ismerős lehet a kényszertörlés mint fogalom. Mégis rengeteg félreértés és kérdés merülhet fel a témával kapcsolatban, amit nem árt tisztázni. Mit is jelent pontosan, mikor és milyen céggel szemben indítják, mik a legfontosabb teendők egy eljárás során… Most minden kérdésre válaszolunk. Sőt, azt is eláruljuk, hogyan értesülhet arról, ha esetleg valamelyik üzleti partnere ellen is indult kényszertörlési eljárás.

Elolvasom...

Szerző:Buga Tamás Imre

Felszámolási eljárás: mit kell tudni róla és milyen kockázatai lehetnek?

Mi az a felszámolási eljárás? Kik a résztvevői? Mikor indul el és mi a menete? Hogyan lehet kérni az elindítását? Kicsoda a cég felszámolója? Mi történik a cégvezetővel és a cég vagyonával a felszámolás alatt? Milyen kockázatai lehetnek a folyamatnak? Ezek a kérdések bizonyára az Ön fejében is megfordultak már, ha találkozott a felszámolási eljárás fogalmával, vagy ne adj’ Isten éppen elszenvedője a folyamatnak. Segítünk. Mai blogcikkünkben többek között a fenti kérdésekre kaphat választ, ha cégvezetőként egy esetleges felszámolási eljárás során sem szeretné, hogy meglepetés érje.

Elolvasom...

A koronavirus hatasa a gazdasagra, kereskedelmi kapcsolatokra

Koronavírus – nem csak egészségügyi fenyegetés

A világban terjedő koronavírusnak nem csak az egészségügyre gyakorolt hatásai jelentősek. A terjedése miatt egyre több országban bekövetkező karantén elrendelése, az oktatás, munkavégzés ideiglenes beszüntetésének komoly hatásai vannak a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatokra is. De mi is történik jelenleg a globális piacon?

Elolvasom...

A koronavirus hatasa a gazdasagra, kereskedelmi kapcsolatokra

A felszámoló levelet küldött - baj, ha nem veszem át?

A felszámolás alá került cégek ügyvezetői közül sokan választják azt a megoldást, hogy nem veszik át a felszámoló leveleit. Esetleg átveszik, de nem válaszolnak rá, nem adják át a társaság könyvelési anyagát, nem készítik el a tevékenységet záró mérleget. Egyszóval nem veszik fel a kapcsolatot a felszámolóval. Jól van ez így? Milyen következményei lehetnek ennek a magatartásnak? Cikkünkből kiderül.

Elolvasom...

A szerzőről

author

Buga Tamás Imre okleveles közgazdász, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász, 20 éves tapasztalattal bír a fizetésképtelenségi-, csőd és végelszámolási eljárásokat illetően. Tagja a Felszámolók Országos Egyesületének, korábban a nemzetközi felszámoló szervezet (INSOL) tagja is volt. Felszámoló cég első számú vezetőjeként közvetlen rálátása és szerepe volt több mint 5.000 eljárás lebonyolításában az elmúlt 20 év során. Jelenleg a Consortio Zrt. tulajdonosaként és vezérigazgatójaként munkatársaival a fizetésképtelen vagy csődközeli helyzetbe került cégek számára nyújt segítséget, vállal közvetítő szerepet, illetve végez végelszámolási eljárásokat.

Kapcsolatfelvétel